ГоловнаПолітика

"Батьківщина" звернулася в ГПУ і НАБУ через приватизацію ГТС

Операцію в партії називають "великою аферою".

"Батьківщина" звернулася в ГПУ і НАБУ через приватизацію ГТС
Фото: Alexander Prokopenko

Фракція «Батьківщина» звертається в Генеральну прокуратуру і НАБУ щодо намірів незаконної приватизації української газотранспортної системи.

Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Власенко на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів, повідомляє прес-служба партії.

«Влада за спиною українців планує абсолютно безкоштовно передати 49% нашої ГТС в управління іноземним компаніям. Ідеологом цієї схеми виступає головний корупціонер України Петро Порошенко», - сказав він.

«Це не інвестиційний проект, це велика афера», - заявив народний депутат від фракції.

На переконання фракції «Батьківщина», українською ГТС повинна управляти виключно українська державна компанія зі стовідсотковою державною власністю.

При цьому Власенко закликав лідерів фракцій об'єднатися навколо законопроекту, внесеного «Батьківщиною», про заборону тіньової приватизації і будь-яких маніпуляцій зі структурою власності української ГТС (№8107).

На його переконання, це буде справжнім тестом для парламенту на патріотизм і на захист національних інтересів.

Політик нагадав, що 2007 року парламент уже захищав газотранспортну систему від продажу. Тоді за закон авторства Юлії Тимошенко проголосувала рекордна кількість депутатів - 430.

«Сьогодні в України залишилося два великі багатства - українська сільськогосподарська земля і українська ГТС. Обидва ці багатства унікальні. За оцінками експертів, газотранспортна система дає державному бюджету України понад 2 млрд дол. щорічно», - зазначив він.

При цьому лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко не було на засіданні Погоджувальної ради через хворобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram