ГоловнаПолітика

СБУ впіймала в Харкові відомого комерсанта "ДНР"

Йому належить мережа продуктових магазинів в ОРДО.

Служба безпеки України разом з Генеральною прокуратурою затримали відомого бізнесмена з окупованих районів Донецької області, який приїхав до Харкова в особистих справах.

Прес-служба СБУ повідомила, що комерсант володіє мережею продуктових магазинів в ОРДО і налагодив механізм постачання продуктів харчування і тютюнових виробів з Росії. Частина продукції йшла на потреби незаконних збройних формувань "ДНР".

Також зазначено, що комерсант є депутатом підконтрольної Росії Горлівської міської ради і входить до десятки найбільших платників податків у бюджет окупованої частини Донецької області.

Під час обшуків у харківській квартирі підприємця і за місцем проживання його родичів правоохоронці вилучили документацію і електронні носії інформації з доказами фінансування терористів. У нього також виявлено 50 тис. доларів, 150 тис. гривень і банківські картки, на яких зберігаються кошти, отримані від незаконної діяльності.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу, затриманому повідомлено про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram