ГоловнаПолітика

Путін про повернення Криму Україні: "З глузду з'їхали, чи що?"

"Немає таких обставин і не буде ніколи".

Путін про повернення Криму Україні: "З глузду з'їхали, чи що?"

Президент Росії Володимир Путін не збирається за жодних обставин відмовлятися від окупації Криму. Про це він сказав в інтерв'ю для фільму "Путін" російського журналіста Андрія Кондрашова.

Одне із запитань, які Кондрашов поставив Путіну, стосувалося обставин, за яких Росія могла б повернути Крим Україні.

"Ви що, з глузду з'їхали, чи що? Немає таких обставин і не буде ніколи", - відповів Путін.

Нагадаємо, що кілька днів тому було опубліковано фільм іншого російського журналіста Володимира Соловйова під назвою "Миропорядок 2018". У ньому Путін заявив, що Москву могли свідомо підвести до анексії Криму. Мені іноді здається - і думаю, що під цим є певні підстави, - що хтось свідомо підвів нас до такої межі, опинившись на якій, ми повинні були діяти так, як ми діяли. Звичайно, мало хто очікував, що ми будемо діяти так швидко, так рішуче, якщо не сказати зухвало", - сказав Путін.

Росія здійснила анексію Криму в березні 2014 року, ухваливши відповідний договір, а також закон про процедуру входження Криму та Севастополя до складу РФ. Обидва документи були ухвалені нижньою палатою російського парламенту - Державною Думою. Україна та міжнародне співтовариство не визнають входження Криму до складу РФ.

15 вересня 2015 року Верховна Рада встановила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram