ГоловнаПолітика

На Дніпропетровщині побудують ще 7 сонячних електростанцій, - Резніченко

На сьогодні в області працює дві сонячні електростанції - в Підгородньому та Нікополі.

На Дніпропетровщині побудують ще 7 сонячних електростанцій, - Резніченко

На Дніпропетровщині планується будівництво ще 7 сонячних електростанцій, на додачу до вже працюючих на території області. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"З приводу будівництва цілої низки сонячних електростанцій у Дніпропетровській області вже є конкретика - хто, коли, де і джерело фінансування. Минулого тижня було підписано меморандум із компанією з Ірландії на будівництво ними в Дніпропетровській області сонячної електростанції потужністю 250 МВт. Ще один інвестор отримав землю в Покрові під електростанцію потужністю 14 МВт і в березні отримує землю ще на 10 МВт там само. Будівництво має розпочатися влітку", - зазначив Резніченко.

Також, за його словами, в процесі оформлення земля під сонячну електростанцію в 6 МВт у Чкаловській ОТГ. На стадії попередніх розрахунків будівництво електростанцій у Павлоградському районі - на 30 МВт, і в Дніпровському районі - на 25 МВт. Ще одну ділянку землі під електростанцію 10 МВт у тому ж Дніпровському районі вже виділено і там невдовзі почнеться будівництво.

"Залучення інвестицій і розвиток енергонезалежності країни - основні пріоритети державної політики Президента України Петра Порошенка. Дніпропетровщина їх вдало поєднує і реалізує на практиці", - зазначив Валентин Резніченко.

На сьогодні в області працює дві сонячні електростанції - в Підгородньому та Нікополі, побудовані за кошти інвесторів. Раніше повідомляли, що в Нікополі за кошти канадських інвесторів була побудована найпотужніша в Дніпропетровській області сонячна електростанція - 10 МВт електроенергії на годину.

У 2017 році на Дніпропетровщині було реконструйовано і побудовано з нуля понад 200 інфраструктурних об'єктів. Особливу увагу в області приділяють підвищенню енергоефективності: вже понад 30 котелень на альтернативному паливі забезпечують теплом дитячі садки, школи, медичні заклади та житлові будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram