ГоловнаПолітика

Імовірного організатора викрадення Луценка і Вербицького залишили під вартою

Олександру Волкову суд продовжив арешт до 4 травня.

Печерський районний суд продовжив до 4 травня термін утримання під вартою ймовірного організатора викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького. Запобіжний захід для Олександра Волкова обирали в режимі відеоконференції, повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: Катерина Серко

Ігоря Луценка і Юрія Вербицького під час Євромайдану викрали з приміщення Олександрівської лікарні 21 січня 2014 року. Їх катували, а потім кинули в лісі. Луценку вдалося вижити, а Вербицький помер 22 січня і став одним із перших убитих під час Революції гідності. Волкова підозрюють в організації викрадення, йому інкримінують ст.115 (вбивство), ст.127 (катування) та ст.146 (викрадення людини) Кримінального кодексу України. Олександра Волкова заарештували в липні 2017 р.

Сам Волков заявив про те, що всі звинувачення проти нього є голослівними, а йому нікуди і нема чого втікати.

Його адвокат Зінаїда Сорока стверджує, що підозру не обґрунтовано і немає ніяких переконливих доказів проти її підзахисного.

Фото: Катерина Серко

За словами прокурорів, про причетність Волкова свідчать дані з мобільного телефону підозрюваного, за якими він був у лікарні і на місці тортур. Крім того, він багато разів розмовляв з іншими фігурантами цієї справи в ніч на 21 січня, і тому є свідки, наприклад, Сергій Чемес. Справу щодо нього і Юрія Крисіна розглядатимуть в Дарницькому суді.

Під час слідства було встановлено, що участь у викраденні брали 11 осіб, вони перебувають в розшуку. За даними слідства, більшість з них втекли в Росію, а Волков періодично їздив туди, поки був на свободі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram