ГоловнаПолітика

Апеляційний суд відмовився відсторонити Труханова з посади мера Одеси

Чиновник залишається керувати містом, незважаючи на підозру від НАБУ.

Апеляційний суд відмовився відсторонити Труханова з посади мера Одеси
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва у вівторок відмовився відсторонити Геннадія Труханова з посади мера Одеси.

Прес-служба суду повідомила, що апеляційну скаргу прокурора на рішення Солом'янського районного суду Києва від 27 лютого залишили без задоволення.

"6 березня 2018 року Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу прокурора в кримінальному провадженні щодо підозрюваного Труханова Г.Л., подану на рішення слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 27 лютого 2018 року. Зазначеною постановою суду першої інстанції було відмовлено в задоволенні клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України про відсторонення від посади міського голови підозрюваного Труханова Г.Л. За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 27 лютого 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу прокурора - не задоволено", - заявили в суді.

Нагадаємо, Труханова підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем під час купівлі міськрадою приміщення заводу "Краян" (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

15 лютого Солом'янський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Дмитра Голубова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram