ГоловнаПолітика

У суді у справі про державну зраду Януковича почалися допити свідків захисту

Першим свідчення дає колишній азаровський міністр Кожара.

У суді у справі про державну зраду Януковича почалися допити свідків захисту
Леонид Кожара
Фото: PHL

Оболонський районний суд Києва, який слухає справу про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича, у вівторок, 6 березня, почав допитувати свідків захисту. Першим із них став Леонід Кожара, колишній міністр оборони, а нині лідер партії "Соціалісти".

Він розповів суду, що знайомий з Януковичем з 2005 року. "У нас склалися офіційні робочі відносини", - розповів він.

Нагадаємо, що допити свідків захисту повинні були початися ще 28 лютого з колишнього начальника київської СБУ Олександра Щеголєва, який перебуває в СІЗО у справі про штурм Майдану. Однак те засідання не відбулося, оскільки адвокати Януковича відлетіли до Москви допомагати своєму підзахисному готуватися до прес-конференції, що відбулася 2 березня. Крім Щеголєва і Кожари, також мають заслухати авіадиспетчера Андрія Черткова.

Ситуація з іншими свідками поки не визначена. Захист заявив, що багато з них проживають на території Росії або окупованого Криму. Суд попросив надати документи, що доводять це. "А вже потім ми будемо вирішувати, в якому форматі допитувати цих свідків", - сказав раніше суддя Владислав Дев'ятко.

Серед них - колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-голова АП Андрій Клюєв, екс-міністр МВС Віталій Захарченко, екс-голова СБУ Олександр Якименко, екс-міністр оборони Павло Лебедєв, екс-командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк, командувач ВМС і начальник Генштабу Юрій Ільїн, працівник Служби безпеки Сергій Бернадський, екс-голова МЗС Леонід Кожара, начальник Управління СБУ в Києві та області Олександр Щеголєв, колишній начальник охорони Президента Костянтин Кобзар.

Допити свідків державного обвинувачення завершилися 21 лютого. Останнім давав свідчення президент України Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram