ГоловнаПолітика

В НАБУ отримали доступ до документів про лотерейні виграші Ляшка

В УНЛ протягом жовтня 2017 року виграшів на такі суми не зареєстровано.

В НАБУ отримали доступ до документів про лотерейні виграші Ляшка
Фото: Facebook/Osman Karimov

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до речей і документів "Української національної лотереї" щодо виграшів голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на рішення суду від 26 лютого.

Олег Ляшко задекларував виграші від лотереї на суми 283 тис. грн і 134 тис. грн 24 жовтня 2017 року, але, згідно з листом "Української національної лотереї", протягом жовтня 2017 року виграшів на такі суми не зареєстровано. У листі підприємства йдеться, що інформація про виграші (призи) в лотерею і персональні дані конкретних гравців є конфіденційною.

НАБУ проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка обіймає особливо відповідальну посаду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Солом'янський суд дав доступ детективам НАБУ до документів щодо всіх виграшів (призів) Ляшка за період з 1 січня 2017 по 24 жовтня 2017 року включно. Постанова діє протягом одного місяця.

Нагадаємо, у своїй декларації на сайті Національного антикорупційного бюро Ляшко повідомив, що виграв у лотерею 571 тис. гривень. Пізніше він розповів, що виграв 570 тис. гривень не в лотерею, а на футбольних ставках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram