ГоловнаПолітика

Безвізовим режимом з ЄС скористалися майже півмільйона українців, - Порошенко

"Не слухайте тих, хто намагається накаркати призупинення безвізу".

З моменту набуття чинності безвізового режиму майже півмільйона громадян України відвідали країни Європейського Союзу. Про це заявив президент Петро Порошенко.

"Зміни в Україні помітили й оцінили у світі: про це свідчить старт безвізового режиму, яким уже скористалися майже 500 тис. громадян", - написав він у твітері.

Глава Української держави запевнив, що прогнози про припинення безвізу є необгрунтованими.

"Не слухайте тих, хто намагається накаркати призупинення безвізу. Це - те ж саме коло "прогнозистів", які пророчили, що нам його й не нададуть", - написав президент. 

Нагадаємо, що з 11 червня 2017 року українці можуть їздити без віз за біометричним паспортом у 26 країн-членів ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії. Також громадяни України зможуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, котрі входять до шенгенської зони, але не є в складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Безвізовий режим дозволяє громадянам України бути на території країн ЄС не більше  ніж 90 днів протягом 180-денного періоду. При цьому безвіз не дає права працевлаштуватися на оплачувану роботу і постійне проживання на території ЄС.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram