ГоловнаПолітика

Суд дозволив Добкіну виїжджати за кордон

Депутату повернули закордонний паспорт.

Суд дозволив Добкіну виїжджати за кордон
Фото: Сергей Нужненко

Печерський райсуд Києва не продовжив зобов'язання щодо здачі закордонних паспортів народному депутату від "Опозиційного блоку" Михайлу Добкіну.

Про це повідомляє INSIDER з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Заборона на виїзд за кордон, так само як і зобов'язання щодо здачі паспортів, діяли до 1 березня, так що тепер Добкін, згідно з рішенням суду, може вільно виїжджати з України.

Прокуратура клопотала про заборону Добкіну залишати Київ і Харків без дозволу слідчих та продовження терміну здачі паспортів, проте суд обидва клопотання відхилив.

Водночас суд задовольнив клопотання про зобов'язання для Добкіна прибувати до слідчих за першим викликом або офіційно повідомляти про причини неявки, а також повідомляти їм про місце свого перебування.

Нагадаємо, Добкін підозрюється в скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Генпрокуратура вбачає в діях Добкіна ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння близько 78 га земельних ділянок Харкова оціночною вартістю понад 220 млн гривень.

13 липня 2017 року Верховна Рада зняла недоторканність і схвалила арешт депутата Добкіна. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту зі запорукою 50 млн гривень. Заставу внесли депутат Вадим Новинський (ПРО) і колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram