ГоловнаПолітика

Порошенко закликав забезпечити додатковий контроль за в'їздом громадян РФ в Україну

"Нарешті, це має запрацювати і мати законодавче забезпечення".

Порошенко закликав забезпечити додатковий контроль за в'їздом громадян РФ в Україну
Фото: Макс Левин

Рада національної безпеки і оборони розглянула питання контролю за в'їздом в Україну громадян країн-агресора. Зокрема, під час засідання РНБО відбулося обговорення змін до законів "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" та "Про прикордонний контроль".

Про це повідомляється на сайті президента.

За словами Петра Порошенка, ці зміни спрямовані на те, щоб забезпечити додатковий контроль за в'їздом в Україну громадян країни-агресора, посилення правової основи механізму попередньої перевірки підстав для прибуття в Україну з використанням електронного повідомлення.

"Нарешті, це має запрацювати і мати законодавче забезпечення", - підкреслив президент.

Він також запропонував обговорити комплекс заходів щодо боротьби з корупцією у відповідних службах, зокрема в Державній міграційній службі. Водночас він відзначив позитивний ефект від кроків, які вже були у цій сфері.

Нагадаємо, раніше Порошенко також виступив за зменшення підстав для надання громадянства. "Зараз український паспорт - один з кращих у рейтингу паспортів світу, і він не має діставатися усім, кому заманеться, без належних легальних підстав, а тим паче на корупційній основі", - підкреслив президент.

Зазначимо, що з 1 січня 2018 року на кордоні України почала працювати біометрична верифікація іноземців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram