ГоловнаПолітика

Порошенко не планує розпускати Раду

Президент задоволений "осінню реформ" і сподівається на продовження.

Президент Петро Порошенко заявив, що він не планує розпускати Верховну Раду.

Про це він сказав на прес-конференції в середу.

"Я повністю задоволений темпами, які були продемонстровані на минулій сесії, щодо співпраці президента, коаліції і уряду. Велику кількість реформ було прийнято. Я вірю в те, що парламент здатен продемонструвати зараз зрушення і щодо закону про нацбезпеку, і щодо закону про Нацбюро фінансових розслідувань, і щодо закону про Антикорупційний суд, і щодо виконання функцій парламенту щодо кадрових призначень, [...] і щодо затвердження виконуючих обов'язків міністрів, щоб зміцнити уряд, підтримки урядових ініціатив, прийняття рішень для програми реформування... Якщо парламент усе це приймає, які можуть бути розмови", - сказав він.

У той самий час Порошенко визнав, що може скористатися своїм конституційним правом, якщо Верховна Рада стане непрацездатною: "Якщо парламент замість того, щоб займатися цим, займеться виборами, - він до цього призведе".

Нагадаємо, в понеділок під час погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп Верховної Ради заступник голови депутатської групи "Воля народу" Степан Івахів висловився про можливі дострокові парламентські вибори в Україні. Голова Верховної Ради Андрій Парубій назвав реалізацію цієї ідеї зовнішнім сценарієм і виступив категорично проти.

Чутки про те, що президент Петро Порошенко розглядає розпуск Ради і проведення дострокових парламентських виборів, почали поширюватися в політологічних колах від початку року.

Дострокові вибори Ради можливі не пізніше осені 2018 року - менш ніж за рік до чергових виборів їх проводити заборонено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram