ГоловнаПолітика

У Раді зареєстрували кодекс з питань банкрутства

Співавторами законопроекту виступили представники всіх фракцій

У Раді зареєстрували кодекс з питань банкрутства
Фото: 24tv.ua

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №8060 - "Кодекс України про процедуру банкрутства", який сприятиме відновленню платоспроможності боржників і залученню інвестицій. Про це на брифінгу в парламенті повідомив голова Комітету з питань економічної політики, представник "Народного фронту" Андрій Іванчук.

"На сьогодні в Україні дуже застаріле законодавство, що стосується відновлення платоспроможності боржника. У рейтингу Doing Business за компонентом "Рішення неплатоспроможності" Україна перебуває на 149-му місці. Ухвалення кодексу дозволить піднятися нашій країні на 81 пункт. А в загальному рейтингу - на 9 позицій", - підкреслив нардеп.

"Над цим кодексом ми з колегами працювали понад два роки. Його співавторами стали представники всіх депутатських фракцій і груп українського парламенту. На сьогодні в Раді є сім законопроектів, які вносять зміни до чинного законодавства про банкрутство. Автори цих законопроектів погодилися їх відкликати з метою внесення одного узагальненого", - розповів Іванчук.

Як зазначив голова Комітету з питань економічної політики, законопроект складається з двох книг. "Першу книгу ми назвали банкрутством юридичних осіб, яка, зокрема, скоротить терміни розгляду справ, а також захистить права кредиторів. Друга книга - це процедура банкрутства фізичних осіб. Це те, чого взагалі не було в українському законодавстві", - підкреслив він.

Андрій Іванчук прогнозує, що парламент розгляне цей законопроект у першому читанні в стислі терміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram