ГоловнаПолітика

Росія знову пустила потяги через Луганську область через проблеми з обхідною гілкою

Залізнична колія нібито просіла до 1 метра.

Росія знову пустила потяги через Луганську область через проблеми з обхідною гілкою
Фото: modelldepo.ru

Росія знову пустила потяги через Луганську область через проблеми з обхідною гілкою Журавка - Міллерове, відкритою 2017 року.

Про це повідомив нардеп Дмитро Тимчук.

"Анекдот у тому, що після всіх бравурних доповідей і урочистого запуску росіянами поїздів "в обхід України" станом на лютий 2018 року з'ясовується, що російські поїзди повернулися на "стару" гілку. Тобто, як і раніше, йдуть територією України. Ось такий гучний "залізничний пук" Москви", - написав Тимчук у фейсбуці.

LB.ua вдалося отримати від поінформованого джерела підтвердження, що російські вантажні поїзди дійсно повернулися на стару гілку.

Тимчук стверджує, що через поспіх російські залізничники порушили технологію прокладання колій. "Побудували нову пафосну ділянку так, що експлуатувати її просто неможливо. Зокрема, дуже скоро після урочистого відкриття з'ясувалося, що побудовані дренажні системи несправні, а залізнична колія просіла до 1 м", - заявив він.

"На думку залізничників, навесні ситуація з новою залізницею ще більше погіршиться у зв'язку з паводком", - прогнозує депутат.

Нагадаємо, що частину "старої" гілки російської залізниці прокладено по території Луганської області і вона кілька разів перетинає російсько-український кордон.

У 2014 році РФ оголосила про плани побудувати нову 18-кілометрову залізничну гілку, що йде в обхід української території. Російські військові взялися за виконання робіт за домовленістю з РЗ через рік. Ділянку здали в експлуатацію влітку 2017 року.

У 2012 році Росія пропонувала перенести кордон України в цьому районі, але ця ідея не знайшла підтримки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram