ГоловнаПолітика

Гройсман оголосив про участь у найближчих виборах Ради

Прем'єр не повідомив, з якою партією піде на вибори.

Гройсман оголосив про участь у найближчих виборах Ради
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр Володимир Гройсман заявив про намір брати участь у найближчих виборах до Верховної Ради.

"Я планую взяти участь у наступних парламентських виборах... Я буду брати участь, щоб боротися за прийняття конкретних рішень", - сказав він на зустрічі з регіональними журналістами в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому Гройсман виступив за прийняття нового закону про вибори.

"Це питання потрібно вирішити до виборів - питання нової виборчої системи. Парламент у першому читанні ухвалив непоганий закон, який може бути доопрацьований до другого читання, щоб це були відкриті партійні списки", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, Гройсман є лідером партії "Вінницька європейська стратегія". Колишній мер Вінниці прийшов у велику політику 2014 року на посаду віце-прем'єра в уряді Арсенія Яценюка. Восени того самого року Гройсман обрався в Раду за списком БПП і став спікером парламенту. З квітня 2016 року очолив уряд України і зблизився з партією "Народний фронт".

У вівторок перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко схвально висловилася про перспективу дострокових парламентських виборів.

Про політичні амбіції Гройсмана в перспективі президентських виборів читайте в статті Соні Кошкіної "Весілля в Малинівці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram