ГоловнаПолітика

Геращенко допустила дострокові вибори Ради

"Вибори - завжди гарний шанс перевірити рейтинги".

Геращенко допустила дострокові вибори Ради
Фото: censor.net.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко не відкидає дострокових парламентських виборів. У своєму фейсбуці вона доволі схвально висловилася про таку перспективу.

"Цікаво спостерігати, як лідери фракцій тих, хто ставив намети (і досі їх не прибрав, до речі) на Грушевського з криком "даєш дострокові вибори Ради", тепер на погоджувальній говорять про неприпустимість дострокових виборів, мовляв, це провокація. Виходити з коаліції - не провокація, щодня змагатися в сценарії "що гірше - то краще" - не провокація, перекрита півроку центральна вулиця, де в наметі жодного разу не ночував депутат-редутник - не провокація, а почути оцінку суспільства своїх дій - провокація", - зазначила Геращенко.

"А ще дострокові вибори показали б одну дуже промовисту й очевидну річ: більшість так званих незалежних активістів насправді всі ці 4 роки займалися чистою політикою, використовуючи подвійні стандарти, підігруючи симпатичним їм партіям, з якими збираються йти на вибори; критикували владу не як сторонні спостерігачі і неурядовий незаангажований контролер, а як політичні опоненти, які прагнуть прийти до влади, які весь цей час займалися реальною політикою, але чомусь називали себе громадськими активістами. Вангую, всі вони будуть у політичних списках строкатої, найбільш опозиційної опозиції", - додала вона.

"Вибори - завжди гарний шанс перевірити рейтинги і розповісти не тільки про погану Іру і ще про когось, а й нарешті прозвітувати, що ти зробив сам (крім наметів на Грушевського чи розвішування трусів під ВР і походів по ток-шоу)", - підсумувала віце-спікер.

Нагадаємо, в понеділок під час погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп Верховної Ради заступник голови депутатської групи "Воля народу" Степан Івахів висловився про можливі дострокові парламентські вибори в Україні.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій назвав реалізацію цієї ідеї зовнішнім сценарієм і виступив категорично проти.

Чутки про те, що Президент Петро Порошенко розглядає розпуск Ради і проведення дострокових парламентських виборів, почали поширюватися в політологічних колах із початку року.

Дострокові вибори Ради можливі щонайпізніше восени 2018 року - менш ніж за рік до чергових виборів їх проводити заборонено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram