ГоловнаПолітика

Колишній радник Трампа визнав провину в "російській справі"

Показання Гейтса допоможуть спецпрокурору вибудувати справу стосовно президента Трампа і ключових членів його команди.

Колишній радник Трампа визнав провину в "російській справі"
Фото: EPA/UPG

Колишній радник президента США Дональда Трампа і діловий партнер голови штабу Трампа Пола Манафорта Рік Гейтс визнав провину в наданні неправдивих свідчень і змові.

За даними Associated Press, Гейтс визнав, що брав участь в змові проти уряду США, займаючись просуванням інтересів іншої держави. Крім того, він зізнався, що брехав владі на допитах.

Як повідомлялося, в четвер спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, який займається розслідуванням можливих зв'язків між командою Дональда Трампа і російською владою, пред'явив нові звинувачення екс-керівникові штабу президента Полу Манафорту і його діловому партнерові Річарду Гейтсу. Їх назвали учасниками відмивання декількох десятків мільйонів доларів.

За словами прокурорів, через офшорні рахунки, контрольовані Манафортом, пройшли понад $75 млн. Звинувачення вважає, що за допомогою Гейтса Манафорт відмив понад $30 млн, які він приховав від Мінфіну і Мін'юсту США. У свою чергу Гейтс присвоїв собі більш як $3 млн, які він також приховав від американської влади.

Йдеться про гроші, які Манафорт і Гейтс заробили в Україні.

Манафорту і Гейтсу пред'явили звинувачення за статтями про банківське шахрайство і подання свідомо неправдивої податкової декларації. Всього проти них висунуті звинувачення з 32 епізодів. Проти Манафорта висунуті дев'ять звинувачень, а проти Гейтса - 14. Ще в дев'яти епізодах фігурують вони вдвох.

Раніше в лютому екс-радник штабу Трампа Рік Гетс погодився співпрацювати зі слідством у "російській справі". Показання Гейтса допоможуть спецпрокурору вибудувати справу стосовно президента Трампа і ключових членів його команди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram