ГоловнаПолітика

Угорщина перекручує ситуацію з законом "Про освіту", - Гриневич

Відповідно до внесеного в парламент законопроекту перехідний період для впровадження мовної статті буде продовжено до 2023 року.

Угорщина перекручує ситуацію з законом "Про освіту", - Гриневич
Фото: glavcom.ua

Угорська сторона політизує і перекручує ситуацію навколо мовної статті українського закону "Про освіту".

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми зі свого боку виконуємо зобов'язання, тоді як в Угорщини неймовірно політизована позиція ... Угорщина неймовірно перекручує поточну ситуацію", - сказала вона в ефірі телеканалу "Інтер".

За словами Гриневич, в український парламент вже внесено законопроект, який передбачає внесення змін до перехідних положень закону в частині термінів імплементації в сторону їх збільшення.

"Перехідний період був передбачений для впровадження мовної статті в повному обсязі до 2020 року, зараз його буде продовжено до 2023 року", - пояснила міністр.

Раніше в лютому Гриневич назвала маніпулятивними заяви міністра закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, котрий зажадав від України утриматися від реалізації нового закону про освіту до консультацій з угорської громадою.

Пізніше Сіярто заявив, що представників угорської нацменшини не запрошували на переговори про зміни до Закону "Про освіту". За словами Лілії Гриневич, представників угорської нацменшини на переговори запрошували, але в останній момент вони відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram