ГоловнаПолітика

Бакулін знайшовся на реабілітації в Ізраїлі

"Як тільки дозволить здоров'я, він повернеться в Україну і висловить свою позицію"

Бакулін знайшовся на реабілітації в Ізраїлі
Фото: comments.ua

Колишній голова "Нафтогазу України", народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Євген Бакулін вже півтора року перебуває за межами України в зв'язку зі станом здоров'я.

Про це в ефірі "112 Україна" розповів співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, повідомляє УНН.

"Пан Бакулін вже півтора року перебуває за межами України, причому це не пов'язано з тою кримінальною справою. Бакулін поїхав лікуватися, переніс дві операції. Зараз на реабілітації ... Він був на реабілітації в Ізраїлі", - розповів депутат.

Відповідаючи на питання про те, чи планує Бакулін надати свою позицію щодо подання генпрокурора про зняття недоторканності, Бойко сказав: "Я думаю, що там буде все за законом і він з'явиться на Регламентному комітеті ... Як тільки дозволить здоров'я, він повернеться в Україну і висловить свою позицію".

Нагадаємо, 16 лютого Генеральний прокурор Юрій Луценко подав у Раду подання на зняття недоторканності з Бакуліна в рамках розслідування афери з закупівлею "вишок Бойка" за завищеною вартістю.

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року чиновника затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн грн, а пізніше він зумів обратися до Верховної Ради.

Влітку 2017 року Луценко повідомив, що Бакуліна притягнуть до відповідальності на підставі свідчень Олександра Кацуби, його заступника з "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram