ГоловнаПолітика

Партія "Основа" представила платформу, що дозволяє українцям впливати на політичне життя країни Актуально

Партія "Основа" запустила інноваційну платформу, за допомогою якої житель будь-якого куточка України зможе взяти дієву участь у політичному житті країни.

22 лютого в київському Fedoriv Hub голова партії "Основа" Андрій Ніколаєнко та голова її політвиконкому Володимир Полочанінов презентували унікальний онлайн-сервіс.

Полочанінов пояснив логіку появи подібного інструменту: в Україні мільйони розумних і активних людей, яким не байдужа доля країни. Але проблема в тому, що вони не мають можливості активно впливати на її політичне життя в силу елементарної зайнятості. Адже заняття політикою в її нинішньому розумінні зазвичай забирає у людини весь можливий час. Тому в політику не потрапляють ті, хто апріорі був би для неї дуже корисний, але не збирається залишати заради цього справу, в якій домігся успіху, або яку просто вважає важливою.

Та й загалом "фізична" політика, заснована на особистій присутності, на участі в постійних зустрічах, партійних тусовках, які по суті нічого не вирішують, сьогодні відходить у минуле, вважають в "Основі". "Час - ось головна цінність людини і той ресурс, який, на відміну від більшості інших, є непоновлювальним", - пояснив Полочанінов.

Розроблена фахівцями "Основи" онлайн-система цінна тим, що виключає обов'язковість особистої присутності для участі в політичному житті. Людина, зареєструвавшись у додатку, проявляє свою активність онлайн у зручний для неї час. Це можуть бути нотатки про діяльність політичної сили, програмні напрацювання, новини, повідомлення про проблеми, різні ініціативи та взагалі все, що так чи інакше пов'язане з поняттям "політична активність". Залежно від інтенсивності цієї активності, її форми, учасник системи набирає бали, які згодом зможе конвертувати в новий статус у системі, а паралельно - партії "Основа", аж до його висунення кандидатом від цієї політичної сили і зарахування до числа її лідерів.

Слід зазначити, що на сьогодні додаток "Основа" вже є онлайн для PlayMarket і AppStore.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram