ГоловнаПолітика

Луценко розповів, про що говорив з Коломойським в Амстердамі

"Я - вільна людина у вільній країні. Коломойський, до речі, теж".

Луценко розповів, про що говорив з Коломойським в Амстердамі
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що зустрів бізнесмена Ігоря Коломойського в Амстердамі, куди приїхав по медичну допомогу, випадково. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua. 

"В Амстердам я вирушив для медичної консультації. Після в'язниці я щороку роблю невелику, але хірургічну операцію. І, вибачте, це моє право отримувати медичну допомогу там, де вважають за потрібне мої лікарі-консультанти", - зазначив Луценко.

За його словами, якщо зустріч з Коломойським була випадковою, то з людиною, яка сфотографувала їх разом, - ні.

"Я знаю, де він працює і яке у нього звання. І що? Зате я спокійний, що був під охороною навіть за кордоном. Послухайте, я - вільна людина у вільній країні. Коломойський в цей момент, до речі, теж. Йому не пред'явлено поки що жодних звинувачень. Правда, я не виключаю, що вони можливі, це об'єктивний наслідок. Якщо ви запитаєте в мене, про що ми говорили, то розуму не говорити про «Приват» з Коломойським мені вистачає", - наполягає генпрокурор.

"Із задоволенням поговорив з ним (Коломойським - ред.) про те, що підтримувати медійно і фінансово тих, хто підриває засади держави, нерозумно. Ігор Валерійович мене почув. Йшлося про акції Саакашвілі і його оточення... Ви знаєте, Коломойський - розумна людина і не вимагає доказів. Я з ним говорив як турист в Амстердамі", - додав Луценко.

Відповідаючи на питання, чи є в нього докази того, що Коломойський фінансував акції Саакашвілі, Луценко акцентував, що це не входить у його компетенцію.

"Насправді Коломойський може фінансувати будь-яку політичну партію, будь-який політичний рух. Це не суперечить закону. Тому я не збираюся за цим стежити. Це його право. Тим більше, показувати по телебаченню, яке належить йому. Але як громадянин вважаю неправильним у нинішній ситуації ставити під удар стабільність країни в історично важкий момент", - резюмував генпрокурор. Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю "Юрій Луценко: «Я не магазин політичних замовлень»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram