ГоловнаПолітика

У СБУ підтвердили розкриття замаху на Мосійчука

Затримано кількох людей, їхні спільники переховуються в Росії.

У СБУ підтвердили розкриття замаху на Мосійчука
Фото: facebook.com/evgeniy.deidei

Кількох учасників злочинного угруповання, яке влаштувало теракт біля телеканалу "Еспресо", затримано, вони перебувають у СІЗО, пише INSIDER з посиланням на джерела в СБУ.

Співрозмовник видання підтвердив озвучену нещодавно постраждалим у теракті депутатом Ігорем Мосійчуком інформацію про розкриття злочину.

Також джерело повідомило деякі подробиці про підозрюваних. За його словами, йдеться про декількох громадян України, частина з яких "тимчасово перебуває на території Росії".

"Кількох учасників злочинного угруповання затримано, вони перебувають у СІЗО. Водночас ще кілька ймовірних виконавців, а також організаторів, переховуються на території РФ", - сказав співрозмовник.

20 лютого Мосійчук у коментарі виданню "Факти" заявив: "Справу розкрито, виконавців встановлено. Мені відомі їхні прізвища і контакти. Хоча і не давав підписку про нерозголошення таємниці слідства, але подробиць поки що розкривати не буду. Найближчим часом Генпрокуратура і СБУ оприлюднять усю інформацію в цій справі. Версія про замах на моє життя підтвердилася. Всі інші припущення після ретельної перевірки правоохоронці відкинули".

Увечері 25 жовтня біля будівлі телеканалу "Еспресо" в Києві стався вибух, у результаті якого загинули колишній співробітник МВС юрист Михайло Мормиль і охоронець нардепа Мосійчука Руслан Кушнір, і були поранені ще троє - Мосійчук, політолог Віталій Бала і місцева жителька Надія Тарасенко.

Вибух стався в момент, коли з приміщення виходили Мосійчук і Бала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram