ГоловнаПолітика

Муженко: армія цього року отримає "Оплоти" і "Стугни"

"До кінця року ми суттєво підвищимо свою протитанкову оборону".

Муженко: армія цього року отримає "Оплоти" і "Стугни"
Фото: rnbo.gov.ua

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко заявив, що армія цього року отримає перші танки "Оплот", а також протитанкові комплекси  "Стугна" і "Корсар".

"Танки "Оплот" прийнято на озброєння. Ми очікували наприкінці минулого року - на початку 2018 року отримання таких танків, але, виходячи з певних технічних причин, тобто можливостей нашої оборонної промисловості, ми припускаємо, що такі танки отримаємо до кінця 2018 року", - сказав Муженко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Говорячи про протитанкові системи, начальник Генштабу пояснив, що це будуть засоби вітчизняного виробництва "Стугна" і "Корсар". "Це сучасне і потужне озброєння. Уже визначено, які підрозділи яким комплексом повинні бути оснащені. І вже до кінця цього року ми суттєво підвищимо свою протитанкову оборону", - пообіцяв Муженко.

Він також прокоментував можливість отримання американських ПТРК Javelin. На його думку, американська зброя "по-перше, підніме психологічну стійкість особового складу, а по-друге, досить серйозно оснастить підрозділи".

"Хоча наші комплекси - і "Корсар", і "Стугна" - трохи відрізняються за принципами застосування, за принципом наведення, але вони мають велику дальність ураження і великі потужності. Але вони не виключають одне одного, вони можуть тільки одне одного доповнювати", - пояснив Муженко.

Нагадаємо, 2017 року державний концерн "Укроборонпром" протягом 2017-го передав у війська 3 673 одиниці озброєння і військової техніки, у тому числі 2 053 - нової і модернізованої.

Серед переданої техніки - понад 50 танків "Булат", десятки БТР-4 і БТР-3, нові радіолокаційні станції та засоби радіоелектронної боротьби, ракетне озброєння, літаки, артилерія, протитанкові ракетні комплекси, засоби ППО.

У 2017 році на озброєння прийняли понад 10 нових видів озброєння і військової техніки, в тому числі легкий переносний ракетний комплекс "Корсар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram