ГоловнаПолітика

У Києві з'явилася вулиця Богдана Гаврилишина

Під перейменування потрапила вулиця Ванди Василевської.

У Києві з'явилася вулиця Богдана Гаврилишина

Київська міська рада 22 лютого перейменувала вулицю Ванди Василевської в Шевченківському районі у вулицю Богдана Гаврилишина.

Про це йдеться на сайті Київради.

"Насправді Богдан Гаврилишин уже давно більше, ніж видатний громадський діяч. Він геніальний представник нового покоління українців. У зв'язку з цим ми перейменовуємо вулицю Ванди Василевської на честь Богдана Гаврилишина. Тим паче, таку ідею підтримують самі кияни. Протягом двох місяців на сайті КМДА тривало громадське обговорення відповідного перейменування. І таку ідею підтримали 769 осіб з 955", - зазначив секретар Володимир Прокопів.

Богдан Гаврилишин помер у жовтні 2016 року. Примітно, що сьогодні ж Київрада прийняла рішення, згідно з яким у столиці не можна називати вулиці в столиці на честь фізичної особи раніше, ніж через два роки після його смерті

Нагадаємо, що Ванда Василевська - революціонерка, польська і радянська письменниця, лауреат трьох Сталінських премій. Відповідно до закону про декомунізацію, вулиця Василевської підпадає під перейменування.

Раніше передбачалося, що цю вулицю перейменують на честь генерал-хорунжого армії УНР Всеволода Змієнка.

Богдан Гаврилишин протягом 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Світової академії мистецтв і науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор у семи університетах Канади і України, консультант держав і міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій і семінарів у 89 країнах світу.

Був радником першого президента України, чотирьох голів Верховної Ради і трьох прем'єр-міністрів; головою консультативно-дорадчої ради при президії Верховної Ради України. Ініціював створення низки молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації "Пласт". Очолював Фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фонд "Відродження" в Женеві.

Незадовго до смерті за значний внесок у розвиток України з нагоди 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від Президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram