ГоловнаПолітика

Допити свідків захисту Януковича почнуться 28 лютого

Першим свідчення дасть колишній начальник київської СБУ Олександр Щеголєв.

Допити свідків захисту Януковича почнуться 28 лютого
Фото: Макс Требухов

Оболонський районний суд Києва 28 лютого розпочне допитувати свідків захисту Віктора Януковича.

Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Поки що призначені дати тільки для трьох із них. Колишнього начальника київської СБУ Олександра Щеголєва, який перебуває в СІЗО у справі про штурм Майдану, заслухають на наступному засіданні 28 лютого. Колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара і авіадиспетчер Андрій Чертков прибудуть до суду 1 березня.

Ситуація з іншими свідками поки не визначена. Захист заявив, що багато хто з них проживає на території Росії або окупованого Криму. Суд попросив надати документи, що доводять це. "А вже потім ми будемо вирішувати, в якому форматі допитувати цих свідків", - сказав Дев'ятко.

Нагадаємо, що сторона захисту у справі про держзраду Віктора Януковича клопотала про виклик на допит 138 свідків, але Оболонський суд погодився вислухати тільки 16 осіб.

Серед них - колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-голова АП Андрій Клюєв, екс-міністр МВС Віталій Захарченко, екс-голова СБУ Олександр Якименко, екс-міністр оборони Павло Лебедєв, екс-командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк, командувач ВМС і начальник Генштабу Юрій Ільїн, працівник Служби безпеки Сергій Бернадський, екс-голова МЗС Леонід Кожара, начальник Управління СБУ в Києві та області Олександр Щеголєв, колишній начальник охорони Президента Костянтин Кобзар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram