ГоловнаПолітика

У підпалі офісу угорської громади в Ужгороді підозрюють двох польських радикалів

Їм заочно висунуть підозру й оголосять їх у розшук.

Співробітники поліції Закарпатської області встановили, що до підпалу будівлі Спілки закарпатських угорців, що стався 4 лютого в Ужгороді, можуть бути причетними громадяни Польщі Адріан Марглевський з Кракова і Томаш Рафал Шимков'як з Бидгоща.

Фото: polukr.net

Про це йдеться в постанові Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 15 лютого. До суду звернувся слідчий, який веде справу, з проханням дозволити доступ до інформації з мобільного номера, який використовували поляки в Україні.

Марглевський і Шимков'як пов'язані з польською праворадикальною організацією "Фаланга".

"Встановлено, як іноземці приїхали на Закарпатті (через ПП «Ужгород» на словацько-українському кордоні), де оселилися (хостел по вул. Толстого в Ужгороді), якими телефонами користувалися для координації дій. Іноземці скоїли дві спроби підпалу. Першу - о 1:00 ночі 4 лютого з фото- і відеофіксацією для звіту", - цитує ZIK голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Оскільки наслідки першого підпалу здалися полякам незначними, о 4:08 вони зробили ще одну спробу підпалу, купивши перед тим на одній з АЗС бензин у пластиковій тарі. Вранці рейсовим автобусом іноземці виїхали з України через той самий пункт пропуску. Іноземцям заочно висунуть підозру, після чого їх оголосять у розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram