ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест у зв'язку з розглядом російським судом "справи Хізб ут-Тахрір"

Україна закликає світову спільноту засудити антигуманну діяльність судових органів РФ.

МЗС висловило протест у зв'язку з розглядом російським судом "справи Хізб ут-Тахрір"
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з продовженням розгляду в Північно-Кавказькому окружному військовому суді сфабрикованої проти громадян України Мусліма Алієва, Еміра-Усейна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова справи.

"Влаштований російською стороною судовий фарс є черговим прикладом застосування країною-окупантом репресій проти кримськотатарського народу під приводом "боротьби з тероризмом", - йдеться в коментарі відомства.

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони негайно припинити політично вмотивоване переслідування представників кримськотатарського народу.

Україна закликає світову спільноту засудити антигуманну і протиправну діяльність судових органів Російської Федерації і посилити політико-дипломатичний тиск на державу-агресора з метою звільнення незаконно утримуваних в Росії і на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим громадян України.

Нагадаємо, в грудні суд в Криму продовжив на півроку арешт фігурантам ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір". Захисники заарештованих і засуджених кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram