ГоловнаПолітика

Україна провалила програму допомоги Євросоюзу на 29,2 млн євро

Фіскальна служба не змогла модернізувати пункти пропуску.

Україна провалила програму допомоги Євросоюзу на 29,2 млн євро
Фото: acc.cv.ua

Європейський Союз згорнув програму допомоги Україні, в рамках якої він був готовий виділити 29,2 млн євро на модернізацію шести пунктів пропуску на кордоні з Румунією, Словаччиною, Угорщиною і Польщею, пише Reuters.

"Після оцінки ситуації ми дійшли висновку, що проекти вчасно не будуть завершені. В цей час шість проектів закриваються, а невитрачені гроші відшкодовуються", - повідомив агентству представник ЄС.

Тим часом один із високопоставлених європейських дипломатів, який працює з Україною, сказав: "Є певна втома від України. Люди роздратовані зволіканням з реформами, особливо в плані корупції. Все заглохло". Водночас він запевнив, що Євросоюз продовжить підтримувати Україну.

У липні 2015 року ДФС найняла компанію "Енергомонтажвентиляція" для реконструкції перших пунктів пропуску - "Красноїльськ" і "Дяківці", але вже в березні 2016 року в Євросоюзі почали бити на сполох через затримку робіт. За твердженням підрядника, на сьогодні роботи виконані на 80-85%. На інших пунктах пропуску - "Устилуг", "Рава-Руська", "Лужанка", "Ужгород", "Вилок" - не зроблено майже нічого.

На кінець 2017 року жоден із шести проектів КПП не було завершено, хоча ЄС надав на ці цілі 29,2 млн євро. У Державній фіскальній службі України заявили виданню, що затримки пов'язані зі структурними змінами в самій службі, а також тривалістю тендерних процедур.

Нагадаємо,  минулого року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звинуватив підрядників ДФС у крадіжці грантових грошей від Євросоюзу на модернізацію пунктів пропуску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram