ГоловнаПолітика

МВФ вимагає приступити до затвердження закону про Антикорупційний суд

Фонд оприлюднив заяву за підсумками роботи місії в Києві.

МВФ вимагає приступити до затвердження закону про Антикорупційний суд
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд наполягає на невідкладному розгляді владою України законопроекту про Антикорупційний суд.

"У цей час важливо, щоб влада України забезпечила невідкладний розгляд, але відповідно до парламентських процедур, законопроекту про Антикорупційний суд, і щоб під час розгляду в парламенті було враховано поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону в повну відповідність передбаченим програмою зобов'язанням країни і рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи", - повідомляють у прес-релізі МВФ за підсумками роботи в Києві групи експертів.

Також Україні потрібно показати прогрес в інших відстрочених заходах, необхідних для досягнення поставлених програмою цілей, включаючи заходи в енергетичному і податково-бюджетному секторах.

Нагадаємо, 12-16 лютого експерти МВФ відвідали Україну для проведення технічних консультацій.

Створення Антикорупційного суду - критичне питання для співпраці міжнародних фінансових організацій з України. При цьому влада України тривалий час блокувала створення цієї інституції.

Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні Верховна Рада розблокувала внесення президентського законопроекту про створення Антикорупційного суду. Незабаром документ було внесено до парламенту, але його розкритикував МВФ.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада ухвалить закон про Вищий антикорупційний суд до середини квітня, а сам суд почне працювати до 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram