ГоловнаПолітика

​​Лукашенко: Білоруські миротворці готові стати між конфліктуючими сторонами на Донбасі

За умови, якщо про це домовляться президенти України і Росії.

​​Лукашенко: Білоруські миротворці готові стати між конфліктуючими сторонами на Донбасі
Александр Лукашенко
Фото: president.gov.by

Білоруські миротворці готові стати між конфліктуючими сторонами в Україні при домовленості між президентом України Петром Порошенком і президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє білоруське держагентство "БЕЛТА".

Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив журналістам сьогодні, 18 лютого, після голосування на виборах до місцевих Рад депутатів.

Він сказав, що якби Білорусі доручили зіграти якусь роль у врегулюванні конфлікту в Україні, вона б виконувала все необхідне, не займаючи чиюсь позицію.

"Я навіть говорив обом президентам, Порошенку і Путіну: ви не розраховуйте на те, що я чийсь буду. Я буду чітко виконувати те, про що ви, два президенти, домовитеся: стати між - я стану, домовтеся вивести 10 тис. озброєних сил Білорусі - ми поставимо їх на кордоні, де ви скажете, - висловився Лукашенко.

"В іншому випадку з нашої миротворчості толку не буде, якщо ми займемо чиюсь позицію", - наголосив він.

Лукашенко також зазначив, що ще в перший рік конфлікту Білорусь направила свої пропозиції, як його можна врегулювати. Однак, за його словами, високопоставлені чиновники з Брюсселя в той час не прийняли їх.

Нагадаємо, Швеція готова послати миротворців в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram