ГоловнаПолітика

Стрільця, який поранив поліцейського біля Солом'янського суду, відпустили на поруки

За нього поручилися "Самопоміч" і Парасюк.

Стрільця, який поранив поліцейського біля Солом'янського суду, відпустили на поруки
Фото: facebook.com/IegorSoboliev

Шевченківський районний суд Києва в суботу обрав запобіжний захід Олександру Федорченку, який 15 лютого завдав вогнепального поранення співробітникові поліції біля Солом'янського суду.

Про це повідомив у фейсбуці депутат Верховної Ради Єгор Соболєв, який поручився за Федорченка разом із Семеном Семенченком, Павлом Костенком (усі троє - "Самопоміч") і Володимиром Парасюком (позафракційний).

Також Шевченківський суд відпустив на поруки депутатів ще двох чоловіків, затриманих за бійку з поліцейськими 15 лютого, - Луку Чкнетія і Миколу Чудовського.

Усі вони належать до так званого руху "Визволення", очолюваного Семенченком і Соболєвим. Його представники підтримують Михайла Саакашвілі та з жовтня 2017 року населяють наметове містечко біля Верховної Ради.

Нагадаємо, що бійка між націоналістами й поліцією сталася 15 лютого, коли в Солом'янському райсуді Києва обирали запобіжний захід для мера Одеси Геннадія Труханова. Під час бійки Федорченко дістав пістолет і, як стверджує Єгор Соболєв, вистрілив у асфальт. У результаті постраждав співробітник поліції, його з вогнепальними пораненнями ніг доправили до лікарні.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram