ГоловнаПолітика

Фонд соціального страхування провів реформу надання соціальних послуг, - Саєнко Новости компаний

Фонд соціального страхування провів реформу надання соціальних послуг, - Саєнко

Без збору довідок, відвідування робочих органів і «вибивання путівок» – Фонд соціального страхування України повністю переформатував і перевів на адресність процес отримання соціальних послуг, що надаються за його кошти. Зокрема, для працюючих українців спростилось отримання медичної реабілітації, вартість якої 100-відсотково покривається з бюджету Фонду соцстрахування. Про це повідомив голова правління ФССУ Володимир Саєнко.

Отримати послуги від Фонду соціального страхування України стало легше та швидше, а новий механізм їх надання став прозорим. Як наголошує голова правління Фонду Володимир Саєнко, реформування системи надання соцпослуг було проведено у рекордно короткі для України терміни – менше ніж за 7 місяців повноцінної роботи новоствореного Фонду соціального страхування України.

«Ми повністю відійшли від необхідності пацієнтам збирати довідки чи відвідувати робочі органи Фонду – співробітник Фонду особисто приходить в стаціонар до хворого, якому за медичними показами необхідна реабілітація, та бере на себе всю бюрократичну роботу. Застрахованій особі потрібно пред’явити лише паспорт і код для її ідентифікації», – говорить Володимир Саєнко.

Крім того, з 1 січня 2018 року пацієнт має право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування за кошти Фонду, путівки замінили тристоронні договори та акти виконаних робіт, а кількість лікарень, що мають можливість направляти хворих на відновне лікування за рахунок коштів ФССУ, збільшилась у 3,5 рази.

Докладніше про те, як отримати реабілітаційне лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, читайте на офіційному веб-порталі ФССУ. Зокрема, за спрощеною процедурою та за кошти Фонду можна відновити здоров’я після перенесеного інсульту, інфаркту міокарда, операцій на опорно-руховому апараті, серці, у разі підгострого періоду опіків, захворювань легень, цукрового діабету тощо.

Пройти медичну реабілітацію після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування має право кожна застрахована, тобто офіційно працевлаштована особа за наявності медичних показань. На сьогодні під захистом Фонду знаходиться більше 12 млн осіб.

«Затверджений бюджет ФССУ дозволить повністю охопити реабілітацією всіх застрахованих осіб, які її потребують. Ми очікуємо, що у цьому році відновне лікування за кошти Фонду отримають на 20% більше українців», – говорить Володимир Саєнко.

Станом на сьогодні Фонд забезпечив медичною реабілітацією 3 600 застрахованих осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram