ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив програму "Україна - НАТО" на 2018 рік

Програма містить 444 заходи за участю 58 міністерств і відомств.

Кабмін затвердив програму "Україна - НАТО" на 2018 рік
Фото: obozrevatel.com

Кабінет Міністрів затвердив річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік, а також схвалив відповідний проект указу президента для подальшого внесення акту на підпис голови держави.

Про це повідомляють на сайті Кабміну.

Програма містить 444 заходи за участю 58 міністерств і відомств, не рахуючи місцевих органів влади й інші інститути та організації.

Як зазначила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, програма є основним стратегічним документом планування внутрішньодержавних реформ у контексті взаємодії України з Альянсом. Мета цієї взаємодії - підготовка до вступу в НАТО.

"Щорічне збільшення кількості заходів співпраці свідчить, зокрема, про позитивний алгоритм активізації співпраці, розширення сфер взаємодії", - наголосила віце-прем'єр.

Вона також повідомила, що вже в найближчі дні почнеться підготовка аналогічної програми на 2019 рік, яка буде поєднана з підготовкою держбюджету.

"Наше завдання вперше побудувати «дорожню карту» підготовки до членства в НАТО, яка була б за змістом і ідеологією на кшталт програми діяльності уряду, і яка мала б відповідне фінансове наповнення", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, Україна і Грузія мають намір об'єднати зусилля для вступу країн у ЄС і НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram