ГоловнаПолітика

Порошенка допитають у суді над Януковичем наступного тижня

Він буде останнім свідком звинувачення.

Порошенка допитають у суді над Януковичем наступного тижня
Фото: Макс Требухов

Наступного тижня в Оболонському районному суді Києва відбудеться допит президента України Петра Порошенка. Він даватиме свідчення у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича.

Про це повідомив прокурор Руслан Кравченко, який представляє в процесі сторону обвинувачення, пише "112 канал".

"Ще завтра ми допитаємо Турчинова, Коваля, а також наступного тижня плануємо допитати постійного представника України при ООН Єльченка і президента України Порошенка Петра Олексійовича. Це останні свідки. На цьому допит свідків стороною обвинувачення закінчиться", - повідомив прокурор.

Раніше свої покази давали колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і багато інших висопокоставлених свідків. У середу допитуватимуть секретаря РНБО, колишнього в.о. президента Олександра Турчинова.

Нагадаємо, Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він вчинив державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом, як зазначив Луценко, це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Порошенко в той час був депутатом Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram