ГоловнаПолітика

Порошенко подзвонив Путіну

Приводом для бесіди стала третя річниця укладення других Мінських домовленостей.

Порошенко подзвонив Путіну

У вівторок, 13 лютого, відбулася телефонна розмова між президентами України і Росії Петром Порошенком і Володимиром Путіним.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело.

Зазначають, що бесіда була некороткою і відбулася з ініціативи української сторони. Приводом для неї стала третя річниця укладення других Мінських домовленостей.

У прес-службі Адміністрації президента України виданню підтвердили факт розмови.

"Президент України провів телефонну розмову з президентом Росії для активізації звільнення українських заручників, зокрема обміну полонених прикордонників і звільнення українських військових на окупованих територіях. Також було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, запланованої на 16 лютого в Мюнхені. Телефонна розмова відбулася в координації з європейськими партнерами по нормандському формату і американськими союзниками", - прокоментували в АП.

Нагадаємо, в січні прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив про таємні зустрічі Порошенка і Путіна. Тоді в АП заявили, що жодних двосторонніх зустрічей президент України з президентом Росії з моменту укладення Мінських домовленостей не проводив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram