ГоловнаПолітика

У РПР з'явилася громадська організація-клон

Справжня РПР ніяк не пов'язана з ГО "РПР".

У РПР з'явилася громадська організація-клон
Фото: Макс Требухов

19 січня 2018 року Міністерство юстиції зареєструвало громадську організацію "Реанімаційний пакет реформ". З 2014 року в Україні існує однойменна неформальна коаліція, яка об'єднує провідні громадські організації та експертів України у сфері просування реформ.

На сайті РПР повідомляється, що нова громадська організація використовує його логотип, бренд і репутацію і вже видає якісь документи.

В установчих документах ТОВ "Реанімаційний пакет реформ" керівником вказана Дар'я Козій. Ця особа також є серед засновників ТОВ Юридичне агентство "Шевчук та партнери". Олексій Шевчук - відомий український адвокат, який захищає, наприклад, суддю Вищого господарського суду України Олексія Ємельянова, а також Борислава Розенблата.

"Коаліція громадських організацій Реанімаційний Пакет Реформ заявляє, що ані коаліція, ані будь-яка з її громадських організацій не мають стосунку до ГО "Реанімаційний пакет реформ". Будь-яка діяльність і документи ГО "Реанімаційний пакет реформ" жодним чином не пов'язані з діяльністю коаліції Реанімаційний Пакет Реформ", - йдеться у заяві РПР.

Нагадаємо, що коаліція РПР функціонує як координаційний центр для 82 неурядових організацій та 22 експертних груп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram