ГоловнаПолітика

Екс-нардепа Шепелєва затримали під Києвом (оновлено)

Подробиці поки що невідомі.

Екс-нардепа Шепелєва затримали під Києвом (оновлено)
Фото: vlada.dp.ua

Правоохоронці затримали колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва під Києвом.

Про це "Українським Новинам" повідомило поінформоване джерело.

За його словами затримання відбулося 8 лютого.

Інших подробиць він не повідомив.

За інформацією УНН, Шепелєва затримали співробітники Служби безпеки за підозрою в скоєнні замаху на вбивство і вчиненні ще низки злочинів, серед яких і викрадення коштів.

Сьогодні, 9 лютого, Печерський районний суд має обрати екс-нардепу запобіжний захід.

Оновлення. Генеральна прокуратура повідомила, що Шепелєва затримали 8 лютого працівники СБУ. При ньому знайшли посвідчення, видане "міністерством державної безпеки ДНР".

Стосовно Шепелєва головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Нагадаємо, Шепелєв був народним депутатом п'ятого і шостого скликань. Обирався за списком "Батьківщини", але в 2010 році перейшов у парламентську фракцію Партії регіонів. Його звинувачують у розтраті коштів Родовід Банку на суму більш ніж 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

У липні 2013 року Шепелєва затримали в Угорщині. Його екстрадували в Україну в березні 2014 року, однак 6 липня Шепелєв утік з лікарні, куди його перевели з СІЗО.

У березні 2015 року на підставі міжнародного ордера Інтерполу Шепелєва затримали російські правоохоронці в підмосковному селищі Горки. Пізніше його затримували в квітні в Москві. У серпні стало відомо, що він погодився співпрацювати з російським слідством і його випустили з СІЗО.

У грудні минулого року Генпрокуратура отримала дозвіл на заочне розслідування у справі Шепелєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram