ГоловнаПолітика

Десятки нардепів пропустили робочий день заради сніданку з Трампом

У лютому заплановано всього три повноцінні дні для голосувань, сьогодні - один з них.

Десятки нардепів пропустили робочий день заради сніданку з Трампом
Фото: Макс Требухов

Десятки депутатів Верховної Ради пропустили пленарний день заради молитовного сніданку з президентом США Дональдом Трампом, серед них - голови фракцій "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов та "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Згідно з календарним планом Верховної Ради, у лютому заплановано всього три повноцінні дні для голосувань, 8 лютого - один з них.

Незважаючи на це, велика кількість депутатів полетіли в США. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко закликав спікера Андрія Парубія опублікувати їхній поіменний список у газеті "Голос України". Він також запропонував вирахувати у відсутніх депутатів частину зарплати. "Я розумію, що їм зарплата до лампочки, якщо вони по 100 тисяч доларів платять за сніданки й за фотографії з американськими конгресменами", - зазначив при цьому Ляшко. За словами лідера фракції, на молитовний сніданок за участю президента США Дональда Трампа поїхали понад 50 народних депутатів.

Заступник голови фракції БПП Сергій Березенко пояснив, що Герасимов поїхав у США, щоб представити позицію влади про те, що відбувається в країні. "Була принципова позиція, щоб Артур Герасимов поїхав і розповідав, що реально відбувається в парламенті, хто ухвалює реформи, хто ні, хто тільки імітує прийняття реформ, хто займається популізмом. Величезна кількість політиків, які представляють опозицію, поїхали... будуть викривляти інформацію про те, що відбувається в країні. Тому відсутність Артура Володимировича сьогодні є абсолютно виправданою. Він повинен на цих зустрічах показувати альтернативний погляд, щоб розвінчати міфи, які доносять нашим партнерам у США ", - сказав він.

На молитовний сніданок у США поїхали три народні депутати з фракції "Народний фронт" - Павло Унгурян, Антон Геращенко, Олег Кришин, повідомив глава цієї фракції Максим Бурбак.

Раніше в партії "Батьківщина" на своєму сайті також повідомляли, що її делегація на чолі з лідером фракції Юлією Тимошенко перебуває з візитом у США і має намір серед іншого взяти участь у молитовному сніданку. До складу делегації входить також народний депутат Григорій Немиря.

Водночас співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, відповідаючи на питання, хто з його фракції полетів на молитовний сніданок, повідомив: "Ніхто не полетів. Ми вважаємо, що це суто внутрішня релігійна справа Америки. І присутність там і спроби використовувати це в політичних цілях - неправильно".

У прес-службі фракції "Самопоміч" також повідомили, що їхні народні депутати не братимуть участі в молитовному сніданку в США.

Сьогодні, 8 лютого, пройде щорічний Національний молитовний сніданок. Під час цієї події у Вашингтоні збираються тисячі релігійних лідерів, політиків, бізнесменів і президент Сполучених Штатів, щоб поговорити про віру. Цей сніданок і зустрічі, які відбуваються до і після нього, дають можливість релігійним громадам будувати продуктивні відносини з представниками політичних і ділових кіл.

Перший Національний молитовний сніданок пройшов 1953 року, під час президентства Дуайта Ейзенхауера. Спочатку ідея проведення подібного заходу зародилася в методистської церкви, але сьогодні в ньому беруть участь релігійні лідери багатьох конфесій, включаючи представників інших християнських віровчень, мусульман та юдеїв. Президенту ця подія дає можливість приділити більше уваги релігійній тематиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram