ГоловнаПолітика

Електронне декларування в Україні перебуває під загрозою, - глава НАБУ

"Орган, відповідальний за перевірку цих декларацій, просто не працює".

Електронне декларування в Україні перебуває під загрозою, - глава НАБУ
Фото: www.slovoidilo.ua

Електронне декларування в Україні перебуває під загрозою. Про це директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив в інтерв'ю агентству Reuters, передає "Радіо Свобода".

"Орган, відповідальний за перевірку цих декларацій, просто не працює... Це неприємна обставина, тому що електронне декларування могло б стати дуже ефективним інструментом боротьби з корупцією, але, на жаль, оскільки цей орган (НАЗК - ред.) ніколи не був створений фактично, так і не почав свою роботу, цей інструмент перебуває зараз під загрозою", – заявив Ситник.

У НАЗК наразі цих заяв директора НАБУ не коментували.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції, фактично створене в 2016 році, серед іншого, здійснює перевірку декларацій, проводить моніторинг способу життя чиновників, посадових осіб, держслужбовців, суддів, прокурорів.

Детективи НАБУ, створеного в 2015 році, серед іншого, розслідують кримінальні правопорушення щодо декларування недостовірної інформації.

Про те, що НАЗК перешкоджає перевіркам е-декларацій іншими органами, на круглому столі в Інституті Горшеніна на початку лютого заявив адвокат і член ГО "Автомайдан" Роман Маселко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram