ГоловнаПолітика

У Кнесет Ізраїлю внесено законопроект про визнання Голодомору геноцидом українського народу

Ініціювати цей закон Аккрі Хасона підштовхнуло відвідування музею Голодомору.

У Кнесет Ізраїлю внесено законопроект про визнання Голодомору геноцидом українського народу
Фото: Ксения Кириллова

Депутат ізраїльського Кнесету Аккрі Хасон вніс на розгляд ізраїльського парламенту законопроект про визнання Голодомору в Україні 1932-33 років актом геноциду, повідомляє DW.

"Член Кнесету Ізраїлю Аккрі Хасон пропонує колегам визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні актом геноциду", - йдеться в повідомленні.

Соратники Хасона пояснюють, що до цього кроку політика підштовхнув візит в Україну в складі делегації Кнесету в грудні 2017 року. За їхніми словами, під час поїздки депутат Хасон відвідав музей Голодомору, де був глибоко вражений побаченим. Саме це спонукало його ініціювати цей закон", зазначили представники оточення ізраїльського депутата.

Також в поясненнях до законопроекту зазначається, що Голодомор був спланований "радянською владою, щоб завдати удару по українській нації і українській національній ідентичності".

Як повідомлялося, в рамках участі в 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму у Давосі президент Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху і закликав Ізраїль визнати Голодомор геноцидом.

Нагадаємо, Ізраїль утримується від визнання Голодомору геноцидом, вказуючи, що це питання повинні вирішувати професіонали, а не політики. Також Україні ставиться в провину голосування в ООН щодо Палестини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram