ГоловнаПолітика

Депутат Верховної Ради відібрав телефони в журналістів, проти нього порушили справу (оновлено)

"Я не сяду, не переживайте. Ви сядете. Будете відповідати".

Депутат Верховної Ради відібрав телефони в журналістів, проти нього порушили справу (оновлено)
Александр Пономарев
Фото: gorod-online.net

Депутат Верховної Ради Олександр Пономарьов ("Воля народу") в кулуарах парламенту відібрав телефони у двох журналістів.

Як повідомляє "Цензор", інцидент стався, коли Пономарьов лаявся з іншим депутатом Сергієм Соболєвим (той з трибуни звинуватив його в причетності до шкідництва в армії). Журналісти були поруч і намагалися знімати сварку на телефон.

Після розмови з Соболєвим Пономарьов почав лаятися з журналістами і звинувачувати їх у тому, що вони нібито підглядають за приватною бесідою. У якийсь момент він вихопив мобільний телефон з рук парламентського кореспондента "Цензора", на камеру якого він вів запис коментаря нардепа, і поклав собі в кишеню. Потім депутат вихопив телефон у іншого журналіста.

Потім Пономарьов забрав одяг у гардеробі і попрямував до виходу. "Я не сяду, не переживайте. Ви сядете. Будете відповідати. Я не знаю, де ваш телефон", - заявив журналістам Пономарьов, намагаючись вихопити і третій мобільний телефон з рук журналіста.

У підсумку, після сперечань з журналістами, Пономарьов вийняв з кишені обидва телефони і повернув їх журналістам.

Редакція "Цензора" розцінює вчинок Пономарьова як перешкоджання журналістській діяльності та вважає це підставою для відкриття кримінального провадження.

Оновлення. Прес-служба столичної прокуратури кваліфікувала інцидент за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Слідство буде вести Служба безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram