ГоловнаПолітика

Делегація чеських політиків відвідала анексований Крим

У Сенаті назвали поїздку "приватною ініціативою".

Делегація чеських політиків відвідала анексований Крим
Чешские депутаты в аннексированном Крыму
Фото: facebook.com/zarko.raptor

Делегація чеських політиків повернулася з окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на повідомлення членів делегації у Фейсбуці.

Зазначають, що чеські політики провели в Криму зустрічі з російськими військовими, а також фотографувалися з ними з прапором Росії.

Прес-секретар Сенату Єва Давидова повідомила, що депутат верхньої палати парламенту Ярослав Доубрава їздив до Криму "з власної приватної ініціативи". Спікер підкреслила, що канцелярія Сенату не отримувала жодної інформації чи прохання від сенатора про те, щоб цей візит став офіційним відрядженням.

"Тобто ми не були ні до, ні після того поінформовані про цю подію. Тому вважаємо цю поїздку його приватною ініціативою або дією, про яку на цій підставі не можемо говорити або яку не можемо якось коментувати", - підсумувала Давидова.

За інформацією чеських ЗМІ, до складу делегації входили також депутат парламенту Чехії Зденек Ондрачек, заступник голови комуністичної партії Чехії Йозеф Скала, голова Чеської спілки бійців за свободу Ярослав Водичка, активістка Олена Вічанова і публіцист Жарко Йованович.

Фото: facebook.com/zarko.raptor

Фото: facebook.com/zarko.raptor

Зазначимо, що це вже не перша поїздка Доубрави в анексований Крим. Україна заборонила йому в'їзд після того, як у листопаді 2014 року він зіграв роль "іноземного спостерігача" в окупованому Луганську на псевдовиборах, які влаштували сепаратисти і яких не визнав ніхто у світі, тільки Росія заявила, що "їх результати треба поважати".

Міністерство закордонних справ України поки що не коментувало візиту чеської делегації.

Нагадаємо, в січні діючий проросійський глава Чехії Мілош Земан був переобраний на другий п'ятирічний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram