ГоловнаПолітика

ДСНС почне сповіщати про надзвичайні ситуації через SMS

З мобільними операторами підписано меморандум про співпрацю.

ДСНС почне сповіщати про надзвичайні ситуації через SMS
Фото: dsns.gov.ua

Державна служба з надзвичайних ситуацій, Міністерство інформаційної політики та основні мобільні оператори України у вівторок підписали меморандум про співпрацю. Його мета - модернізація системи оповіщення про надзвичайні ситуації та стихійні лиха із застосуванням сучасних технологій.

Про це йдеться на сайті ДСНС.

"Уряд України вживає заходів для впровадження сучасної та ефективної системи оповіщення населення. Минулого року було затверджено положення про організацію оповіщення про загрозу надзвичайних ситуацій, яким визначено основні засади функціонування системи оповіщення. На початку 2018 року схвалена концепція розвитку, яка передбачає проведення до 2023 року модернізації системи оповіщення в Україні з використанням новітніх інформаційних і телекомунікаційних технологій. І сьогоднішній захід є одним з перших кроків на шляху до реалізації зазначених завдань", - заявив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Назване Чечоткіним положення передбачає використання можливостей мобільного та супутникового зв'язку для доставки сигналів оповіщення та іншої інформації в разі загрози надзвичайної ситуації.

На сайті МІП повідомляють, що меморандум підписали представники "Київстару", Vodafone, lifecell і "Укртелекому".

Нагадаємо, в грудні минулого року у Львові відбулося помилкове спрацювання системи оповіщення цивільного захисту. Сирени увімкнулися пізно ввечері і працювали кілька хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram