ГоловнаПолітика

Саакашвілі програв ще один суд проти Міграційної служби

Політик подав позов з приводу термінів розгляду його скарг.

Саакашвілі програв ще один суд проти Міграційної служби
Фото: Сергей Нужненко

Окружний адміністративний суд Києва у вівторок відхилив ще один позов Михайла Саакашвілі до Державної міграційної служби.

Про це повідомила прес-служба суду.

Політик поскаржився на ДМС у суд, вважаючи, що відомство затягнуло розгляд його скарги на відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Також Саакашвілі судився з Управлінням ДМС у Київській області з приводу непередання матеріалів його особової справи в ДМС.

Суддя Сергій Каркаш'ян відмовив Саакашвілі у задоволенні позову. На його думку, відповідачі не перевищили розумні терміни під час розгляду.

Агентство "Інтерфакс-Україна" подає коментар адвоката Саакашвілі Руслана Чорнолуцького. Він вважає, що це рішення є черговим незаконним судовим вердиктом за позовами Саакашвілі в українських судах. Адвокат зазначив, що на це рішення буде подана апеляція.

При цьому адвокат підкреслив, що Саакашвілі поки що має всі законні підстави перебувати на території України, оскільки судові процеси щодо його статусу тривають.

"Довідка про захист чинна на період, поки не будуть розглянуті апеляції та касації", - сказав адвокат.

Нагадаємо, що 5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію на рішення суду першої інстанції, який визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Михайлу Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту (політпритулок).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram