ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила справу через візит німецьких депутатів до Криму

Регіональним політикам загрожує вирок - до трьох років в'язниці.

Прокуратура порушила справу через візит німецьких депутатів до Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження в зв'язку з візитом німецьких депутатів від партії "Альтернатива для Німеччини" на півострів.

Справу порушено на підставі звернення посольства України в Німеччині за фактом порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію (ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України, карається обмеженням волі на термін до трьох років або позбавленням волі на той самий термін).

"Встановлено, що 03.02.2018 року, порушуючи визначений порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, в Автономну Республіку Крим прибули громадяни Федеративної Республіки Німеччина, які планували використовувати свою поїздку для зустрічей з представниками російської окупаційної влади для обговорення з ними шляхів налагодження контактів з німецькою стороною", - повідомляють на сайті прокуратури АРК.

Нагадаємо, дев'ятеро німецьких депутатів із трьох регіональних парламентів Німеччини ввечері 3 лютого прилетіли в Крим, порушивши українське законодавство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram