ГоловнаПолітика

"Народний фронт" ініціює постанову про невизнання виборів президента РФ у Криму

Підготовку до виборів у Криму в партії вважають незаконною.

"Народний фронт" ініціює постанову про невизнання виборів президента РФ у Криму
Фото: РБК

Фракція «Народний фронт» зареєструвала проект постанови про звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв'язку з незаконною підготовкою виборів президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в АР Крим і Севастополі. Про це повідомив керівник фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

«Ми повинні звернутися до всього світу з вимогою запобігти так званим виборам президента Росії на українській території - в Криму. Процес підготовки виборів і затвердження окупаційного режиму в Криму і на Донбасі супроводжується систематичним і масштабним порушенням прав місцевого цивільного населення. Ці міжнародні злочини кремлівської верхівки треба зупинити», - зазначив Бурбак.

Він нагадав, що схожу постанову з ініціативи «Народного фронту» парламент прийняв після виборів у Держдуму РФ, де визнав такі вибори на території Криму недійсними.

«У березні в Росії пройдуть так звані вибори президента. Кремль планує організувати голосування в окупованому Криму. Так само, як і на виборах у Держдуму. Нагадаю, що за ініціативою лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка Верховна Рада прийняла тоді постанову про невизнання виборів у Держдуму з відповідними правовими наслідками», - підкреслив Максим Бурбак.

«Сьогодні «Народний фронт» також зареєстрував проект звернення Верховної Ради до міжнародного співтовариства (№7546)», - зазначив керівник фракції і закликав народних депутатів підтримати постанову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram