ГоловнаПолітика

УПЦ МП закликала Трампа захистити каплицю біля фундаменту Десятинної церкви

"Ми просимо захистити право на свободу віросповідання".

УПЦ МП закликала Трампа захистити каплицю біля фундаменту Десятинної церкви

Намісника Десятинного монастиря архімандрит Гедеон заявив, що Українська православна церква Московського патріархату попросила президента США Дональда Трампа про захист каплиці біля фундаменту Десятинної церкви, на знесенні якої наполягає частина киян.

"Ми зверталися до Служби Безпеки України, до мера Києва та Президента України. Написали до всіх  органів влади. Включаючи міжнародні інстанції. Звернулися до Організації Об'єднаних Націй. Звернулися до послів багатьох держав. Також ми звернулися до президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. З проханням захистити Десятинний монастир - центр православ'я, куди приходять молитися громадяни багатьох країн, включаючи громадян США. Ми просимо захистити право на свободу віросповідання", - наводить слова Гедеона Центр інформації УПЦ.

Стверджується, що Гедеон довгий час служив у США, а серед братії та прихожан Десятинного монастиря є громадяни США.

Нагадаємо, що каплиця УПЦ МП з'явилася на біля фундаменту Десятинної церкви за правління Віктора Януковича 2011 року.

Вночі 25 січня 2018 року двоє киян кинули в будівлю церкви коктейль Молотова, а через кілька годин праворадикали "С14" демонтували інформаційну дошку, встановлену поруч з каплицею, на знак протесту проти захоплення землі біля фундаменту Десятинної церкви.

3 лютого відбувся мітинг з вимогою знести каплицю як самобуд.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram