ГоловнаПолітика

Україна на 90% виконала умови для отримання військової допомоги від США, - Полторак

Очікується оборонна допомога на суму 350 млн доларів.

Україна на 90% виконала умови для отримання військової допомоги від США, - Полторак
Фото: Влад Мусиенко

Україна виконала 90% заходів, запланованих відповідно до умов США про надання військової допомоги в розмірі 350 млн доларів. Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю виданню "Голос Америки".

"На сьогодні у нас є повне розуміння щодо цього... практично за 2 роки ми виконали 90% від запланованих заходів. А заходи ми планували у стратегічному оборонному бюлетені, який готували разом з нашими колегами зі США, і з НАТО ", - сказав Полторак.

Міністр зазначив, що оборонна допомога буде надаватися Україні за умови прогресу у ключових реформах оборонного сектору.

"На сьогодні в Україні у міністерстві оборони працює 65 радників, які допомагають нам у проведенні реформ, водночас вони спостерігають за якістю проведення та проводять моніторинг цих реформ", - сказав він, відповідаючи на запитання журналіста щодо обов'язкових умов надання Україні 350 млн доларів оборонної допомоги від Сполучених Штатів.

Нагадаємо, глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив українському міністру оборони Степану Полтораку, що США розраховують на ухвалення у Верховній Раді закону про національну безпеку в найкоротші терміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram