ГоловнаПолітика

Гужва попросив політичного притулку в Австрії

У головного редактора "Країни" закінчився визначений судом термін запобіжного заходу, і він виїхав до Відня.

Гужва попросив політичного притулку в Австрії
Игорь Гужва
Фото: Игорь Гужва/ Facebook

Головний редактор інтернет-видання "Країна.ua" Ігор Гужва, якого підозрюють у вимаганні, виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрії.

Про це йдеться в звернені редакції інтернет-газети "Країна" до президента Петра Порошенка.

"Ми хочемо повідомити, що Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрійської республіки відповідно до прийнятої процедури. Зазначимо, що Ігор Гужва виїхав до Австрії після того, як у нього закінчився термін запобіжного заходу, який визначено судом, і він отримав законне право покинути Україну", - сказано в ньому.

Нагадаємо, Гужву затримали 22 червня в Києві. Генеральний прокурор Юрій Луценко тоді заявив, що головний редактор "Країни" вимагав і отримав $10 тис. за нерозміщення компромату на нардепа Дмитра Лінька. Разом з Гужвою затримали його помічника Антона Філіпковського, який передав головному редактору гроші. Вони були знайдені під час обшуку у Гужви в портфелі.

23 червня Гужві повідомили про підозру за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або що завдала майнової шкоди у великих розмірах; карається позбавленням волі на строк від п'яти до 10 років з конфіскацією майна).

22 грудня Шевченківський районний суд Києва визнав Філіпковського винним у вимаганні (ч.3 ст.189 КК) і засудив його до 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. Умовний термін став можливий завдяки угоді зі слідством про визнання провини.

Самого Гужву поки що не судили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram