ГоловнаПолітика

Голову наглядової ради "Вернум банку" суд відправив під частковий домашній арешт

Наталію Ігнатченко підозрюють у відмиванні коштів через підконтрольні підприємства-нерезиденти.

Голову наглядової ради "Вернум банку" суд відправив під частковий домашній арешт
Фото: dpchas.com.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання голови наглядової ради "Вернум банку" Наталії Ігнатченко за підозрою у відмиванні коштів злочинною організацією колишнього президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Затримано також Н. Ігнатченко і А. Фролова, яких підозрюють у відмиванні через підконтрольні підприємства-нерезиденти коштів, отриманих членами ОЗУ. Сьогодні їм обирають запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або заставу в розмірі 1 млрд грн", - написав Луценко в Фейсбуці.

"Вернум банк" заснований у 2009 році. Його єдиним власником через ТОВ "Люкс-Інфо" є Наталія Ігнатченко.

Згідно з даними Нацбанку, за розміром загальних активів на 1 квітня 2017 року "Вернум банк" займав 74-те місце (360,122 млн грн) серед 90 банків, що діяли в країні.

Оновлення. Печерський райсуд обрав запобіжний захід Наталії Ігнатченко. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що суд відправив голову наглядової ради "Вернум банку" під частковий домашній арешт.

"Печерський райсуд застосував голові наглядової ради ВАТ "Вернум Банк" Н. Ігнатченко, яку підозрюють у привласненні разом з іншими учасниками ОЗГ Януковича коштів "Чорноморнафтогазу" в сумі млрд грн при закупівлі "вишок Бойка", запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту", - написала Сарган в твіттері.

Нагадаємо, в грудні Генпрокуратура повідомила про підозру чотирьом посадовим особам низки комерційних банків у привласненні понад 400 млн грн. Суди обрали їм запобіжні заходи. Йдеться про такі банки-банкрути, як "Таврика", "Південкомбанк", "Автокразбанк", "Міський комерційний банк", "Фінростбанк", "Терра Банк", "Дельта Банк", "Київська Русь", "Вернум Банк" та інші. Також гроші виводив "Приватбанк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram